“Achter mij tjirpen de krekels…”

“Achter mij tjirpen de krekels en voor mij knappert een vuurtje.

Samen met Tini verblijf ik ruim een week op deze heerlijke plek. ‘s Ochtends genieten we van de zonsopkomst aan de ene kant van de berg en ‘s avonds proberen we het laatste straaltje nog mee te pakken, voordat hij aan de andere kant weer achter een berg verdwijnt.

Het geruis van de rivier was even wennen, maar valt nu bijna niet meer op. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt en veel gezien en vooral genoten van de Pyreneeën. Het wandelboekje (Topo Rando Castillonnais) vertoont inmiddels wat meer gebruikerssporen.

We begonnen met een ontspannen tochtje bij Cescau (16), lekker om in te lopen. De volgende dag was heftiger: 750 meter omhoog naar de Col de Cos (66) en begeleid door hordes steekvliegen. Daarna weer een rustiger dag ‘Soulane de Sentein’ (29). Daar lieflijke dorpjes met fraaie kerken en een ontdekking in Bonac; restaurant ‘Relais Montagnard’, onder leiding van de ijverige Clemence.

De volgende dag lopend naar de startplek bij de parkeerplaats ‘La Pucelle’ van wandeling nummer 37 ‘Sentier Decouverte Decauville’. Vanaf grote hoogte het huis zien staan, heerlijke wandeling.

De volgende dag was regen voorspeld en zijn we de stadswandeling in Toulouse gaan doen. Alhoewel we de route hebben ingekort, omdat de terrasjes en leuke winkelstraatjes aantrekkelijker waren dan de kerken op de route :).

Donderdag een ander stuk gaan ontdekken. Eerst naar de Col de la Core gereden om vervolgens over een ongeplaveide hobbelweg naar het startpunt van route Circuit du Lac d’Ayes (AY) te rijden. De wandeling bracht ons naar het prachtige bergmeer l’etang d’Ayes. Daar gepicknickt, dutje gedaan en foto’s gemaakt, voordat we aan de terugtocht begonnen.

Vandaag bij 40 graden Celsius gelopen door de dorpen van Bellongue (7). Het terras in St. Jean was een aangename verrassing. Het kapelletje du Calvaire was een goede lunchplek.

En nu dus voldaan met de krekels om ons heen en het vuurtje voor ons. Nog een hele dag te gaan, voordat we de deur hier achter ons dichttrekken. Toch nog een keer naar de ‘hippie-markt’ in Saint Girons, nog een wandeling…?! We krijgen er geen genoeg van! Heel erg bedankt voor de geboden gastvrijheid.”

Jacqueline, 10 juli 2015

Jacqueline